Snel en eenvoudig afvallen

predivita - afvallenVeel mensen willen zo vlak voor de zomer nog even een paar kilo afvallen maar helaas is dit niet altijd even makkelijk. Het vergt veel moeite om blijvend gewicht te verliezen, vaak is alleen een dieet simpelweg niet voldoende. Welke stappen kun je ondernemen om snel gewicht te verliezen?

  • Gezond eten
  • Genoeg sporten
  • Veel slapen
  • Proteïne dieet volgen

Snel afvallen begint met gezond eten en dat is heel iets anders dan stoppen met eten. Om vet te verliezen is het belangrijk dat je minder calorieën nuttigt, maar je moet wel blijven eten zodat je lichaam genoeg gezonde vezels en vitaminen overhoudt. Wanneer je dit niet doet schiet je lichaam in een soort ‘overlevingsstand’ en dat houdt in dat je lijf alles zal proberen om voedingsstoffen te behouden. Kortom: wanneer je helemaal niets eet dan zal je lichaam ook niets verbranden. Wanneer je vervolgens weer begint met eten vertrouwt je lichaam het nog niet helemaal en blijft het in deze spaarstand staan. In het ergste geval kom je dan zelfs een paar kilo aan, terwijl je heel lang op dieet bent geweest! Het is daarom belangrijk om gezond te blijven eten. Zorg dat je genoeg eiwitten en vezels binnenkrijgt en probeer daarbij suikers en vet te vermijden. Wanneer je goed en gezond eet zul je zien dat je razendsnel begint met afvallen. Je lichaam verbrandt veel energie terwijl je minder binnenkrijgt; de kilo’s vliegen van je lijf! Hiernaast is het ook belangrijk om goed te sporten. Je kunt hierbij kiezen voor een individuele sport of een teamsport; als je maar beweegt! Door te sporten houdt je de vetverbranding op pijl. Hierdoor blijft je lichaam energie vragen, terwijl je dit niet meer in de vorm van nieuwe energie aanlevert. Nu moet je lichaam wel vet gaan verbranden en zo begin je met afvallen. Het is belangrijk dat je kiest voor een sport die je leuk vindt. Je houdt het afvallen een stuk langer vol als je kiest voor een sport voor je plezier in hebt. Wanneer je bijvoorbeeld begint met hardlopen omdat het goed schijnt te helpen dan zul je zien dat je na relatief korte tijd een keertje overslaat. Wanneer je één keer overslaat is gelijk het hek van de dam. Je blijft ‘spijbelen’ en binnen de kortste keren zit je ’s avonds weer op de bank met een pizza. Geef jezelf die mogelijkheid gewoon niet en kies voor een sport waar je mee verder kunt gaan.

Afvallen; voordeel van eiwitten

Zoals net al even kort aangestipt is het essentieel om eiwitten binnen te krijgen tijdens het afvallen. Je vraagt je nu misschien af waarom dit zo belangrijk is. Er zijn een aantal redenen waarom eiwitten goed zijn tijdens het afvallen:

  • Ze kweken spieren
  • Ze geven je een vol gevoel
  • Ze leveren langdurige energie

In de eerste plaats kweken eiwitten spieren. Wanneer je hebt gesport – en je spieren een opdonder hebben gekregen – willen deze herstellen en hiervoor hebben ze eiwitten nodig. Wanneer je ze deze eiwitten geeft, bijvoorbeeld door het eten van magere kwark vlak na het sporten, zul je zien dat je spiermassa toeneemt. Spieren gebruiken meer energie dan vet. Om een kilo spieren te onderhouden heeft je lichaam meer energie nodig. Dit betekent dat je zelfs in rust op een gegeven moment meer calorieën nodig hebt, simpelweg om de grotere spiermassa te onderhouden. Dankzij eiwitten blijven je spieren op pijl en hierdoor ga je meer vet verbranden: je begint met afvallen! In de tweede plaats geven eiwitten je een vol gevoel. Misschien heb je wel eens gemerkt dat een gekookt eitje ’s ochtends heel lekker is, maar een tweede eitje er meestal niet ingaat. Vaak zit je na één eitje al wel vol, dit komt door alle goede eiwitten die hierin liggen opgesloten. Je onderdrukt het hongergevoel, waardoor de kans een stuk kleiner is dat je toch weer begint met eten. Je kunt gemakkelijk afvallen omdat het hongergevoel wordt bestreden. Tot slot: eiwitten leveren langdurige energie. Wanneer je suikers eet gebruikt je lichaam die brandstof direct. Helemaal niks anders wordt gebruikt tot alle suikers is opgebrand. Dit is natuurlijk heel vervelend wanneer je wilt afvallen, want dan moet je eerst alle suikers uit je systeem sporten. Eiwitten geven langdurige energie, maar hoeven niet te worden opgebruikt. Dit wil zeggen dat je ook vet zult gaan verbranden terwijl de eiwitten in het systeem actief zijn!

Gezonde shakes

Afvallen begint dus met eiwitten, maar hoe krijg je deze gemakkelijk binnen? Je kunt natuurlijk veel eieren eten, maar hierin zit ook cholesterol. Doktoren adviseren daarom om een proteïne dieet te volgen. Met een proteïne dieet krijg je alle voedingsstoffen binnen die het lichaam nodig heeft en val je snel meerdere kilo’s af. Afvallen was nog nooit zo makkelijk! Op http://www.predivita.be/afvallen.html vind je alle informatie die je nodig hebt om met een proteïne dieet te beginnen. Via deze link schaf je eenvoudig een basispakket aan, je kunt dan direct beginnen met afvallen! Maak een account aan op de site en praat met andere mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Je zult zien dat je veel meer motivatie hebt om af te vallen wanneer je hier met andere mensen over kan praten. Als je een goede vriend of vriendin hebt die ook wel een paar kilootjes wil verliezen, ga dan lekker samen naar de sportschool. Samen sta je sterk, ook in de strijd tegen overgewicht!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn