Spannend naar het noorderlicht reizen

xplorethenorth - noorderlicht reizenHet noorderlicht wordt ook wel het poollicht genoemd. Het is een natuurlijk verschijnsel dat nog steeds wordt gebruikt als inspiratiebron voor vele films en decors. Om deze inspiratie op te doen, doet iedereen er verstandig aan om eerst het noorderlicht te reizen. Meer informatie over deze speciale noorderlicht reizen is te vinden op de website van xplorethenorth.be. Deze noorderlicht reizen zijn opgedeeld in reizen naar de volgende gebieden en landen:

  • IJsland
  • Noorwegen
  • Lapland

De meeste van deze noorderlicht reizen gaan naar Lapland. Er kan gekozen worden voor een midweek een weekend of een meerdaagse husky tocht. Dat laatste heb ik zelf vorig jaar gedaan en ik raad dit dan ook iedereen dit ooit ook eens te ondernemen. Vorig jaar had ik een paar maanden vrij genomen om de wereld te gaan verkennen. Ik heb via xplorethenorth.be mijn reis geboekt en gekozen voor een husky tocht. Je krijgt een eigen span met hinden en wordt door het adembenemende landschap heen gesleed.  De schoonheid van de natuur, de pracht van de honden, de rust en de stilte hebben mij veranderd en omgetoverd tot een positief en dankbaar persoon. Er zijn eigenlijk geen woorden of beelden die de schoonheid van het geheel kunnen omvatten. Op de website is duidelijk te zien wat de reis kost, hoe lang de reis duurt en welke afstand er per dag afgelegd zal gaan worden. Dit heb ik als erg prettig ervaren, want je weet van te voren eigenlijk niet helemaal precies hoe de reis in elkaar zal steken. Door de informatie op de website ben ik met een ontspannen en vrolijk gevoel mijn reis begonnen en kon niet bedenken dat deze reis zo’n impact op mijn leven zou hebben, op een zeer goede manier!

Met hulp naar het noorderlicht reizen

Je hoort wel eens dat mensen het noorderlicht hebben gezien, maar als je het zelf nooit hebt gezien kun je hier eigenlijk niet over mee praten. Ik wilde zo’n reis gaan maken maar wist eigenlijk niet waar ik moest beginnen. Ik hoorde van deze noorderlicht reizen via iemand uit de buurt en besloot ook zo’n reis te maken. De website biedt ongelooflijk veel en bijzonder goede hulp bij het organiseren van de reis van mijn dromen. Ten eerste bepaal je makkelijk te bestemming. Doorklikken naar het soort reis en alle informatie is zichtbaar. Met foto’s wordt je alvast extra in de reisstemming gebracht en voor je het weet ben je opgeslokt door de schoonheid van het hoge Noorden. Bij elke locatie is tevens te zien hoe groot de kans is op het zien van het noorderlicht. Deze noorderlicht reizen raadt ik iedereen ten zeerste aan. Naar mijn mening zou iedereen verplicht minstens eenmaal in je leven een van deze noorderlicht reizen moeten ondernemen, want het is echt een schoonheid van moedernatuur die je nog nooit eerder hebt gezien.

Een vlucht van de werkelijkheid

Niet voor niets worden noorderlicht reizen ondernomen door schrijvers en filmmakers. Dit gebied en het zien van het noorderlicht is voor iedereen een vlucht van de werkelijkheid. Althans, het lijkt alsof je niet meer in de werkelijkheid leeft omdat je wordt meegesleept door de magie van de omgeving. Het is een gevoel dat filmmakers en schrijvers proberen vast te leggen en te verbeelden, maar dat nooit zo mooi zal zijn als de werkelijkheid. Mocht je nog niet geheel overtuigd zijn om direct een reis te boeken via de website, dan is het ok mogelijk een infoavond bij de te worden. Deze avonden worden in Nederland en België gehouden in de volgende plaatsen:

  • Gent
  • Hasselt
  • Delft
  • ’s-Hertogenbosch

Op deze manier komt de reis naar u toe.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn