Riool verstopt

Riool verstoptWij hadden een tijdje geleden het riool verstopt zitten en ik kan je vertellen, dat is echt een vervelend probleem! Ik had al een tijdje dat ik dacht: het ruikt eigenlijk niet al te fris, er komen onaangename luchtjes uit het doucheputje en uit de gootsteen. Maar deed ik er iets aan? Nee, daar kwam ik eigenlijk gewoon niet aan toe. Nu zou ik willen dat ik wel meteen actie had ondernomen, want ik ben er nu achter hoe vervelend het is als het riool verstopt zit! De vervelende geurtjes waren achteraf gezien niet het enige teken dat het niet goed zat met de riolering, ook het feit dat het water steeds minder snel wegliep had ons toch aan het denken moeten zetten. Maar weet je, dat zijn van die dingen die heel geleidelijk gebeuren, waardoor het je eigenlijk nauwelijks opvalt. Het gaat steeds een beetje langzamer, tot het moment dat het echt nauwelijks meer wegloopt en je in de douche bijvoorbeeld gewoon in een laag water staat tijdens het douchen. Maar dan ben je eigenlijk al aan de late kant met het nemen van maatregelen, dan zit je riool al verstopt.

Riool verstopt? Dit zijn de oorzaken!

Hoe kan het nu gebeuren dat het riool verstopt raakt, welke oorzaken zijn hier nu voor te vinden? Ik heb geleerd dat er verschillende zaken zijn die er voor kunnen zorgen dat het mis gaat bij huishoudens, namelijk:

  • zeepresten die in de leidingen blijven plakken
  • etensresten die niet goed wegspoelen
  • vet, stof en andere viezigheid dat zich ophoopt

Nu zijn wij zelf altijd heel voorzichtig met wat we wegspoelen door de gootsteen, juist om dit soort problemen te voorkomen. Want dat het riool verstopt raakt van etensresten, dat wist is al wel. Ik veeg de restjes dan ook altijd goed van de borden voordat ik ze om ga spoelen en af ga wassen. Omdat wij hier altijd goed op letten, had ik ook eigenlijk geen rioleringsproblemen verwacht. Maar ik was even vergeten dat de kinderen graag veel zeep gebruiken als zij hun handen wassen of zich douchen. En dat bleek bij ons uiteindelijk ook het probleem te zijn: zeepresten in combinatie met stof en vettigheid dat van de handen afkomt tijdens het handen wassen. Wij zijn hier nu veel meer mee bezig en proberen eerst de meeste vuiligheid goed weg te vegen met een stukje keukenpapier, zodat het niet met het water wegspoelt en we ook minder zeep kunnen gebruiken, waardoor de kans dat het riool verstopt raakt echt een heel stuk kleiner is geworden!

Los het probleem op

Maar in bovenstaande wijsheden heb je natuurlijk helemaal niets als nu je riool verstopt is. Dan wil je ook gewoon nu een oplossing en de voorzorgsmaatregelen zijn dan van latere zorg. Hoe hebben wij het opgelost? Toen we met het probleem zaten, kon ik niet zo snel een bedrijf bij ons in de buurt bedenken dat hierbij hulp zou kunnen bieden. Zelf aan de slag gaan zagen we ook helemaal niet zitten, ook omdat je het probleem dan vaak maar beperkt verhelpt. Ik heb toen gewoon even op internet gezocht op ‘riool verstopt’ en kwam vervolgens uit op de website rioolprobleemkwijt.be. Hier las ik dat zij zeven dagen per week, 24 uur per dag voor klanten klaarstaan, dus toen heb ik meteen contact met hen opgenomen! Rioolprobleem Kwijt heeft in het hele land contact met erkende rioolexperts en zij konden dan ook snel iemand naar mij toesturen om het probleem op te lossen. De klus werd snel en goed geklaard en we kregen veel tips om problemen in de toekomst te voorkomen. Dus zit je riool verstopt? Ga naar Rioolprobleem Kwijt!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn