Waarom luxe vakantieparken kiezen in plaats van een hotel

Vakantie moet een tijd van plezier en ontspanning zijn, maar het soort accommodatie dat je kiest, kan een grote rol spelen in het succes van dat plezier en ontspanning! Hoewel hotelkamers misschien lijken alsof ze alle kenmerken van een ontspannende vakantie bieden, geloven we dat het aanbod van Parkvakanties een heel stuk aangenamer kan zijn. Luxe vakantieparken zijn meer voorzien op gezinnen met kinderen. Terwijl je op vakantie van rust wilt genieten, waar je ook verblijft, zijn luxe vakantieparken veel beter als het op lawaaierige kinderen aankomt, dankzij de ruimte en het zoemende buitenleven. Niet alleen is er meer ruimte voor kinderen en gezinnen om te spelen in luxe vakantieparken, maar er zijn ook vaak speeltuinen, speeltoestellen en spellen beschikbaar. Luxe vakantieparken zijn grotendeels ontworpen voor gezinnen met kinderen en de voorzieningen weerspiegelen dit vaak. Daarnaast zijn hotels vaak duurder dan luxe vakantieparken. Tenzij je er geen probleem van maakt om extra te betalen voor een familiekamer, heeft een hotel meestal beperkte ruimte in vergelijking met een huis in een vakantiepark. De huizen in luxe vakantieparken bieden je de ruimte en vrijheid om te ademen, zonder het gevoel te hebben dat je elkaars persoonlijke ruimte kruist. En ze bieden uiteraard ook betere kookfaciliteiten! Ja, in sommige gevallen (luxe vakantieparken om te kamperen) zijn de beperken de kookfaciliteiten zich tot een barbecue, maar dit biedt nog veel meer vrijheid bij het bereiden van maaltijden dan hotelkamers, die over het algemeen alleen een barkoelkast hebben en af ​​en toe een magnetron. Een verblijf in een vakantiepark, betekent dat je niet hoeft te leven op afhaalmaaltijden of restaurants, maar in plaats daarvan je eigen maaltijden kunt bereiden en geld kunt besparen. Dit betekent ook dat je comfortabel in je pyjama kunt zitten voor ontbijt, in plaats van jezelf en je kinderen naar de ontbijtzaal in het hotel te slepen.

Luxe vakantieparken brengen de natuur dichter

De meeste hotels hebben beperkingen op het aantal mensen dat op hetzelfde moment in de kamer mag zijn. Vakantiehuizen aan de andere kant hebben de neiging om meer laks te zijn en stellen je in staat om met een of twee uitgebreide families of vrienden op vakantie te gaan, zonder dat dit een belemmering of een inboeting van ruimte veroorzaakt. Afhankelijk van waar je op vakantie gaat, is het zelfs mogelijk om vrienden te ontvangen voor een heerlijke barbecue. Doe je dit in een hotel, dan zal je mogelijk moeten bijbetalen voor het gebruik van de faciliteiten. In luxe vakantieparken worden gasten eenvoudigweg meer ruimte en faciliteiten aangeboden omdat ze een park zijn. Dit moedigt mensen aan om naar buiten te gaan en van het buitenleven te genieten. Vakantieparken hebben allemaal hun eigen activiteiten en entertainment, terwijl hotels beperkt zijn in de hoeveelheid gasten die ze in huis mogen nemen! En een vakantie is geen vakantie als je naar de muren van een hotelkamer moet kijken. Maar als je in plaats daarvan in een vakantiepark verblijft, kun je:

  • de nacht al kijkend naar de sterren doorbrengen
  • lokale natuurpaden en dorpjes in de wijde omgeving gaan verkennen met de fiets
  • moeilijk weigeren om de natuur in te trekken

Luxueus kamperen

We weten allemaal dat kamperen een fantastische activiteit is, urenlang genieten en een welkome gelegenheid om contact te maken met elkaar en de natuur. Maar dat is nog lang niet alles! Kamperen helpt je beter te slapen en zorgt ervoor dat je een grotere hoeveelheid vitamine D opneemt. Of het nu een vakantiehuis of een tent is, luxe vakantieparken zijn er om je gezondheid en welzijn te boosten. Geen idee waar naartoe te gaan? Bekijk het aanbod op parkvakanties.be.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn