Vakantiehuis huren in Spanje

In de corona tijd is het wat lastiger om op vakantie te gaan. Zeker wanneer je op zoek bent naar een hotel. Je kunt te maken krijgen met beperkingen zoals een mondkapjesplicht, of minder en dus duurdere arrangementen. Wanneer je een vakantiehuis gaat huren in Spanje heb je hier niet mee te maken. Je hebt de luxe van een eigen huis. Je hoeft daardoor niet bang te zijn voor eventueel besmette medewerkers van een hotel of hotelgasten. Daarnaast is het ook nog een voordeel dat je de mogelijkheid hebt om je eigen eten te bereiden. Je kunt een luxe villa huren met zwembad waardoor je van alle gemakken bent voorzien. Zo geniet je van de Spaanse Sol in je eigen privé zwembad met je vrienden en familie. Ook jij kunt dit waarmaken via interhome.be! 

Vakantiehuis huren Spanje; klimaat

Wanneer je een vakantiehuis wilt huren in Spanje, houdt je van een warm klimaat. Je kunt een vakantiehuis huren in Spanje om te overwinteren en de bittere koud van Nederland of België vermijden. Maar je kunt ook een vakantiehuis huren in Spanje in de warmere periodes. De kans dat je een heerlijk zonnige, warme vakantie hebt in Spanje is aanzienlijk groter dan in Noorderlijkere Europese landen. De eilanden en kustgebieden in Spanje hebben een mediterraan klimaat. Dit houdt in warme tot zeer warme, droge zomers en zachte winters. Ga je eind September naar Sevilla? Dan heb je een goede kans dat je een heerlijke vakantie met een temperatuur van rond de 30 graden beleeft. In Spanje begint het echte warme weer meestal in mei en kan wel tot in oktober voort duren. Heerlijk dus als je een hekel hebt aan de kou. Voor regen hoef je in Spanje nauwelijks te vrezen. Op de wintermaanden na is Spanje een relatief droog land. Een vakantiehuis huren in Spanje staat dus bijna synoniem aan een heerlijk zonnige, warme vakantie.

Vakantiehuis huren Spanje: Barcelona

Je kunt een vakantiehuis huren in Spanje en dan specifieker kiezen voor een vakantiehuis in, of in de omgeving van Barcelona. Barcelona is een stad aan de oostkust van Spanje en bevindt zich aan de Middellandse zee. De stad is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het voordeel van een vakantiehuis huren in Spanje, Barcelona is dat Barcelona een culturele stad is aan de kust. Na een middagje shoppen en de Sagrada Familia bezoeken, lig je zo aan het strand. Barcelona staat bekend om zijn rijke culturele schatten. Zo heb je de Sagrada Familia, een basiliek in aanbouw. De basiliek is ontworpen door Antoni Gaudi. De eerste stenen van de basiliek zijn gelegd in 1882, sindsdien wordt er voortdurend gebouwd aan de Sagrada Familia. Het bouwwerk is nog steeds niet af en de nu verwachte oplevering is in het jaar 2026, overigens houd de directie van de bouw van de Sagrada Familia het op ‘ergens in de 21e eeuw’. Antoni Gaudi behoorde tot een kunststroming verwant aan de jugendstil. Andere werken van Gaudi die te bewonderen zijn in Barcelona zijn onder andere:

  • park Güell
  • Casa Batllò
  • Casa Milà
  • palau Güell

De Sagrada Familia wordt het meesterwerk van Gaudi genoemd. Gaudi overleed in 1926 door een ongeluk met een tram, Gaudi is begraven in de Sagrada Familia. Wanneer je een vakantiehuis gaat huren in Spanje is dit een van de trekpleisters die je kunt bezoeken.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn